"אוכל מהעבודה"

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 07/04/13 09:28 כז בניסן התשעג

שאלה

שלום הרב,

במקום עבודתי, כל עובד שמגיע,מקבל שקית עם ארוחת בוקר, לפי בחירתו,

בא.צהריים יש מנה אחרונה משתנה לפי בחירה:עוגה,וופל וכו'.

ישנם מקרים שאני לא אוכל את הא.בוקר או את כל מה שהשקית מכילה וגם לא תמיד אוכל את העוגיה שלקחתי.

1.האם מותר לי לקחת את זה הביתה?/לתת למישהו אחר?

2.האם מותר לתת את זה לצדקה?

אני לא יודע אם זה משנה את הדין,אבל אני משלם על הארוחות

תודה

תשובה

בס"ד
שלום רב,

אם אתה משלם עבור ארוחה בשקית, ברור שהיא לגמרי שלך ואתה יכול לעשות בה ככל שתחפוץ.
אם זו ארוחה שמוגשת בחדר אוכל אפשר שהם מתכוונים להזין את מי שנמצא במקום (כמו ארוחה בבית מלון וכד') ולא שאנשים יקחו אתם משאריות הארוחה למקומות אחרים.

בכל השאלות והספקות הללו, ראוי לשאול אצל מי שאחראי על כך מטעם המעסיק ולקבל ממנו תשובה.

אין כל הבדל אם לקחת הביתה או לתת לצדקה:
אם זה שלך אז עשה בזה ככל שתחפוץ
אם זה לא שלך - אין לך זכות גם לא לתת לצדקה.