אוכל לתוכי לפסח

חדשות כיפה רבני כושרות 09/04/20 20:20 טו בניסן התשפ

שאלה

שלום,

אני מגדלת תוכי מאוד בררן בענייני אוכל. במהלך השנה עיקר התזונה שלו היא כופתיות, נראה כמו בונזו של כלבים. אני לא יכולה לדעת בבירור מה הכופתיות האלו מכילות, ואני שואלת אם ניתן לתת לתוכי במהלך הפסח לאכול כופתיות?

תשובה

שלום וברכה

חלק מהכופתיות מכילות חמץ ולכן יש להחליף את מזון התוכי בפסח. (אפשר למצוא גם כופתיות ללא חיטה)

אפשר להשתמש בדוחן, למרות שהוא קטנית, אך לכתחילה יש לברור אותו קודם לכן ולהוציא את גרעיני החיטה שמעורבים בו.