אוכל ללא הכשר

חדשות כיפה הרב משה כ''ץ 23/06/02 10:13 יג בתמוז התשסב

שאלה

ב"ה

לכבוד הרב שלום!

רציתי לדעת האם מותר לאכול מהפופקורנים שבבית קולנוע ובכלל שתייה ועוד ממתקים שאין עליהם הכשר תמיד? כי שמעתי מחברים שפופקורן ושתייה בכוס ממכונה לא צריכים הכשר, האם זה נכון?

תודה מראש ויישר כח!!!

יונתן ב.ח

תשובה

שלום יונתן

ולידע כללי צריך לדעת שיש בעיה של תולעים בפופקורן שמצריך בדיקה לפני שמשתמשים בו, ומין הסתם במקום שמכינים פופקורן בשבת עצמה סביר להניח שגם לא בודקים אותו.
וצריך לבדוק האם אין עוד תוספות בפופקורן כגון חמאה וכו'.

לגבי דברים אחרים: כל דבר מעובד שאוכלים צריך הכשר וזה כיון שיש היום התפתחות גדולה של תעשית המזון יש בכל מוצר הרבה מאוד רכיבים וחלק אינם כשרים.

מה שיש בדרך כלל "הכשר" על המוצר לא מועיל כיון שיכול להיות שמה שהיה עם הכשר היה יצור מיוחד "כשר" של אותו מוצר.