אוכל וכשרות

חדשות כיפה הרב אבנר בן יוסף 29/07/19 18:04 כו בתמוז התשעט

שאלה

עם מישהי שמוכרות עוגות ועוגיות והיא מנפה קמח והכל כשר אצלה היא בשבת לא עובדת ולא מוכרת ואין לה תעודת כשרות כי זה בבית שלה אבל הכל נקי וכשר והיא מנפה קמח אני יכולה להזמין ממנה עוגה?

תשובה

שלום וברכה,

אם את מכירה את האישה שמכינה את העוגות, וסומכת עליה מבחינת כל ענייני הכשרות, את יכולה לאכול אצלה.

לגבי קנייה, אני מחלק את תשובתי לשני מקרים:

אם זה לא עסק, אפשר לקנות. אך אם היא פועלת כעסק, צריך לדרוש ממנה תעודה כשרות מהרבנות המקומית, ויש מקומות שנותנים כשרות, גם על אפייה בבית.

ברכה והצלחה