אוי לי מייצרי

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 11/12/05 02:01 י בכסלו התשסו

שאלה

לצערי הרב איני מתגבר על היצר הרע שלי. אני מתבייש ממש לכתוב זאת אך אני יותר מתבייש לפנות לעצה מאלה שמכירים אותי.

כיצד אני יכול להפסיק לשפוך זרע לבטלה?

אני מנסה להמנע מכך אבל אני נופל שוב ושוב.

אני מודע לחומרת המעשה ובכל זאת אני נופל ונופל

אני מתחנן אנא עזור לי כדי שאוכל למצוא את דרך הישר.

תודה

תשובה

שלום וברכה
כל כך הייתי מבקש לעזור לך אך אני מכיר רק דרך אחת בלבד:
דרך זו מתחילה בקבלת העובדה שיש לנו יצרים ואין אנו רשעים כי אם כאלה שנכנסה בהם רוח שטות, והם צריכים לגבור עליה. על כן אנחנו לא מתייאשים מעצמנו, כי אם מנסים עוד ועוד, ובסוף מצליחים. גם הצלחה חלקית היא הצלחה, וכל פעם שאנחנו מרחיקים את הפעם הקודמת מהפעם הנוספת אנו מנצחים ניצחון קטן, ואם אנחנו מצליחים להתנזר לתקופה ארוכה אנו מנצחים ניצחון ארוך וגדול, ובסופו של דבר מצליחים למצח את הדבר באופן מוחלט. זו הדרך שאני מכיר, והיא אינה דרך מייאשת כי אם להפך – היא מלאה אמונה ביכולת ובזיקה הנפשית העמוקה לטוב ולמעשה הטוב,וכך אנו מתקדמים עוד ועוד – ובסוף ננצח !

כל טוב