אהבת עצמי

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 01/03/06 18:21 א באדר התשסו

שאלה

שאלתי היא כזאת בספר ויקרא "ואהבת לרעך כמוך"

עכשיו אפשר להבין מכאן שכדי לאהוב ולהעריך את הזולת בן אדם חיב להעריך את עצמו כי אם הוא לא ידע לאהוב את עצמו הוא לא ידע לאהוב אחרים(הדגש הוא על הכמוך)

(אני לא ממש זוכר מאיפה שמעתי את הפירוש הזה)

אז השאלה שמציקה לי היא איך אפשר ללמד אדם להעריך את עצמו?

תשובה

שלום וברכה
אכן קשה ללמד אדם לעשות את זה. זו תכונת יסוד הקיימת באדם. לעיתים היא מושכחת ונקברת בתוך מכלול האישיות, ואז הוא חש כי אין הוא אוהב את עצמו, ומכוח זה אין הוא אוהב את הזולת.
מה עושים ?
על אף העובדה שלא ניתן לחנך לאהוב ניתן ליצור מרחב בו אהבה עצמית יכולה להתפתח. מרחב זה נובע מהתבוננות פנימה אל הצדדים הטובים באדם, אל הערכה מחודשת מה חשוב ומה לא וכדו'. מרחב זה נוצר מעשיית דברים טובים כלפי אנשים אחרים, ומכוח זה נוצרת תחושה של חשיבות ושל נעימות* מרחב זה נוצר על ידי תיקון מידות ותחושה שמצליחים להתקדם* מרחב זו נוצר על ידי תשומת לב לדברים הטובים הסובבים את האדם: לדיבוק החברים וכדו'. כל אלה יוצרים אווירה פנימית נעימה בה יכולה להתגבר האהבה העצמית הטובה והמבורכת (לא האיגואיסטית), וכך אט אט הוא נפתח לעצמו ונפתח לזולת.

כל טוב