אהבה

הרב דני ארגמן הרב דני ארגמן 06/07/12 04:27 טז בתמוז התשעב

שאלה

שלום כבוד הרב אני מתחזקת כבר 4 שנים כמעט אני עוד מעט ב18 יש איזה מישהו שאני מאוד רוצה אותו הוא היה דתי פעם ירד בדת ועכשיו אחרי צבא הוא נכנס לישיבה כי הוא הבין שזאת הדרך הנכונה ואני מכירה אותו כאילו מהשכנים שכל הזמן הייתי איתם והייתה תקופה שהתחלנו לדבר קצת והתקברנו אבל אני ידעתי שהוא אמור להיכנס לישיבה בזמן הקרוב אבל אמרנו שנשמור על קשר מידי פעם וראיתי אותו אחרי חצי שנה שלא דיברנו באיזשהו ברית של המשפחה שלהם שהייתי ודיברתי איתו וראיתי אותו שהוא התחזק ודיברנו והוא אמר שהוא לא רואה דרך שאני והוא נוכל לדבר ושהוא יתחזק ואני מבינה אותו הוא אמר לי שאני יתחזק בדרך שלי לאט לאט והוא יתחזק ואז יהיה מה שהיה אבל אני מפחדת לאבד אותו אני מרגישה שמה שיש לנו זה פעם אחת בחיים אני מרגישה אותו דרך העיניים ואני יודעת שהוא גם מרגיש אלי אבל הוא לא אומר בשביל שאנחנו עוד יותר לא יהיה קשה אבל אני רוצה רק אותו אני מרגישה שהוא הזווג שלי לא היה בנינו נגיעות ושום דבר רק דיברנו מה עלי לעשות אני מקווה בע"ה שתוכל לעזור לי אני ממש באמת לא מדברת סתם שאנחנו מדברים העיניים שלנו מבריקות אנחנו תמיד מחייכים כשאנחנו מדברים ואני מפחדת לוותר אנחנו לא מדברים כרגע כי הוא בישיבה והוא החליפ מספר לטלפון כשר אבל אני מפחדת לוותר עליו בלב שלי כי אני מרגישה שאיתו אני צריכה להיות מה עלי לעשות אשמח עם תעזור לי... (:

תשובה

ב"ה,

שלום וברכה,

סליחה על העיכוב במתן התשובה,

את מתארת מצב שהלב בלך אומר לך משהו מאוד ברור ואמיתי, ואת רוצה ללכת אחרי צו הלב הזה,
לדעתי, במצב כזה שהלב שולט ומוביל צריך משנה זהירות, כי כשהרגש גואה הוא לא מאפשר לשכל לעשות את התפקיד שלו,
למשל ביטוי כמו: אני מרגישה שמה שיש לנו זה פעם אחת בחיים
אני מרגישה אותו דרך העיניים.

ככה אי אפשר לבחון התאמה, יתכן שאחרי תקופה מסוימת כל הרגש הזה ידעך ואז תראי דברים שלא ראית קודם בגלל ההרגשה העזה.

ובאופן מעשי,

תוכלי לנסות ליצור את הקשר או לחזק אותו אבל לא מתוך מחשבה שזו הזדמנות החיים היחידה שלך,
יש עוד הרבה בחורים שאולי מתאימים יותר,
שאתם תעברי תהליך יותר מבוקר.

בהצלחה רבה,

דני ארגמן