אהבה

חדשות כיפה הרב שי פירון 27/07/02 15:06 יח באב התשסב

שאלה

לפני תשעה חודשים אני וחבר שלי נפרדנו לאחר שהוא חזר בתשובה אהבנו מאוד וזה היה תהליך מאוד קשה .

עדיין שאנו מתראים יש אתה האהבה בנינו רק שאין אנו יכולים לממש אותה מכיוון שהוא הפסיק כל קשר עם בנות.

אני נערה חילונית שמרגישה קירבה לדת אך נרתעת בגלל הקיצוניות שאני רואה ומפחד משינוי

איך אני אמורה לדעת אם הוא האחד בשבילי האם יש כזה דבר האחד?

ומה ביכולתי לעשות בשביל להתקרב לדת מבלי לעשות דברים קיצוניים מדי?

תשובה

ב"ה

שלומות

אינני חושב שדת היא עניין קיצוני וצריך להזהר שלא לבחון את הדברים על פי מה שהם מצטיירים כתוצאה מההתבוננות החיצונית - התקשורתית. עלייך לראות את הכל בעיניים אחרות, בעיניים מעמיקות מתוך רצון לחפש משמעות אישית. לא חוזרים בתשובה בגלל החבר. רק בגלל מה שאת חשה. זה נראה לי הדבר הנכון והמשמעותי.
לא חוזרים בתשובה כי רוצים להרויח קשר.
עלייך לחפש באיזור מגורייך אנשים המסוגלים לפרוש בפנייך את העולם הרוחני על פי המשמעות המעמיקה שלו.
מקומות כמו מכון אורה לבנות בירושלים הם מקומות מתאימים לבירור ולדיון.
אח"כ יש להתמודד עם שאלת הקשר עם בן הזוג.

בברכה,

שי