אהבה ושמירת נגיעה

הרב דני ארגמן הרב דני ארגמן 27/10/13 16:49 כג בחשון התשעד

שאלה

כבוד הרב שלום.

חבר שלי ואני ביחד כבר שנה וחצי ב״ה שומרים נגיעה ומתכוונים סוף שנה להתחתן..

אנחנו כבר שנה וחצי ביחד שומרים נגיעה!! האם זה הגיוני?!

הוא אומר לי שקשה לו וכ״ו אבל אני זאת שכל הזמן שמה את השכל בקשר שלנו וכרגע את הרגש אני שמה בצד כדי שלא ניפול.. יכול להיות שאני עושה טעות?

אני חוששת שאני פועלת יותר מידיי לפי השכל!!

איך אדע אם באמת באמת אני אוהבת אותו גם בלי מגע פיזי?

באמת שאני מעריכה אותו ואנחנו זוג ב״ה עם שאיפות ומטרות אבל.. אולי..... :|

אשמח לתשובה,שבוע טוב ומבורך

תשובה

ב"ה,

שלום וברכה,

ברור שאת פועלת נכון,

תמיד צריך לתת לשכל להוביל את המעשים שלנו,

הרגש מאוד מטעה ובלבל,

אמנם צריך גם רגש בחיים אבל השכל הוא המנהיג והקובע איזה רגש נכון ואיזה לא.

דוקא בגלל שאין ביניכם מגד את יכולה להיות יותר בטוחה שאכן את אוהבת אותו, להיפך, אם יצרים קשר גופני לפני הזמן מקבלים חום ותמיכה, ובאים להחלטות שגויות,
יש מצבים שבחורה רואה את כל החסרונות הגסים בבחור אבל המגע הפיזי מטשטש את הכל וחושבת שהוא נפלא.

ראי בחוברת "קסם המגע" בתחילתו.

לכן חזקי ואמצי בעבודת ה' שלך,
ותזכו להגיע לחופה נקיים וטהורים,

ותהיה לכם שמחה גדולה בחידוש שאחר החתונה.

בברכה,

דני ארגמן