אהבה המשך למה ששאלתי

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 22/06/07 00:33 ו בתמוז התשסז

שאלה

ב"ה

לכבוד הרב עוזיאל אליהו שלום וברכה,

שאלה זו ששאלתי אותך נענתה לי לפני זמן רב אמנם אך חשבתי שנית על העניין ומצאתי שלא הבנתי כל כך מה הייתה כוונתך.

והרי שאלתי ותשובתך:

תוכן השאלה:

שלום לכבוד הרב .

יש שאלה שדיי מעניינת אותי והיא:

כשאדם אחד אוהב אדם אחר (אני לא מתכוונת לאהבה בין בני זוג אלא לאהבה בין אדם לאדם ) והוא רוצה שאותו אדם ידע את זה שהוא מעריך אותו מאוד והוא רוצה להודות לו אבל כתוב :

'אין משבחים את האדם בפניו'

אז איך אפשר להגיד מה שאני חושבת לאותו אדם מבלי לעבור על זה ?

תוכן התשובה

ב"ה.

שלום.

"אהבה" זה כלי עם הרבה עוצמה ולא צריך בכלל להגיד. כי זה אנרגיה שעוברת מלב אל לב.

ואם אדם מסויים אוהב (לא תאב) באמת אדם אחר אז האדם האחר מרגיש את זה לבד.

ראי נא שרבי עקיבא אמר ["ואהבת לרעך כמוך זה כלל גדול בתורה"] ולמה זה כלל גדול?

מפני האהבה גורמת לחיבור גם אם לא עושים כלום ולא אמרים שום דבר ולא כותבים כלום.

"אהבה" זה בגימטריה 13 ואם אדם אחד אוהב והאדם השני מחזיר אהבה אז יש כאן חיבור של [13 13] שזה שווה [26] בדיוק כמו הגימטריה של שם השם י-ה-ו-ה 26 .ולכן "ואהבת לריעך כמוך זה כלל גדול בתורה "

ומספיק שאדם ימלא את הלב שלו באהבה אז באופן בלתי הגיוני הוא יתן את האהבה שלו ואדם אחר יקבל אותה . ותנאי בסיסי לאהבה זה[ "לדון לכף זכות"].

וזה מעשה גדול ואחרי המעשים נמשכים הלבבות .

ועייני בתשובתי "מה זאת אהבה "ב:

https://www.kipa.co.il/ask/show.asp?id=56078

בין בני זוג האהבה מקבלת משמעויות נוספות בעוצמות אחרות. והיא בנויה על בסיס של נתינה ושיתוף עמוקים.

והאדם הוא כמו עץ "כי האדם עץ השדה" והוא יפרח רק אם ירפדוהו באהבה וכמו בשירתה של אליגון רוז :

"סבי נטע לו בהסתר

חרוב צנוע

שעם הרוח

הרכין ראשו בענווה.

בעוד שנים, אולי יותר

יתן הוא פרי

אם ישמר הוא

אם ירפדוהו אהבה.

יאהב אדם לאדם

וכתתו חרבותם

לא ילמדו מלחמה

לא ילמדו עוד מלחמה

יבוא עוד יום

ובנו מפריו

יטעם."

בברכה,

עוזיאל אליהו,

.

כבוד הרב,

אני לפעמים אני דווקא כן חושבת שזה יפה לגלות אהבה אחד לשני אמנם לא תמיד יש צורך בדבר אך להרוס זה לא ניראה לי הורס שום דבר.

המון פעמים חברה טובה אומרת לי שהיא אוהבת אותי ואני אומרת לה את

תשובה

ב"ה

שלום.

אכן את צודקת .הרבה פעמים זה טוב (וגם צריך ) לגלות גילויי אהבה.
ויש לגילויים האלה הרבה צורות.
למשל גם להגיד למשהו בוקר טוב זה גילוי של אהבה .
ואם עוזרים למשהו זה גילוי של אהבה ועוד ועוד.
וגם אם אדם לא עושה כלום רק חושב וליבו מתמלא אהבה לאדם אחר (שאפילו לא נמצא לידו) אז זה גם גילוי של אהבה.

.