אהבה בגיל צעיר

הרב דני ארגמן הרב דני ארגמן 18/10/11 00:45 כ בתשרי התשעב

שאלה

שלום כבוד הרב, אני בן 17 ויש לי חברה כבר שנה וחצי.

אנחנו מאוד אוהבים אחד את השני. אחותי בת 20 שנשואה לא קיבלה את הקשר עוד מלכתחילה מסיבות שמרניות כמו חזרה הביתה בשעה מאוחרת,היותי עם חברתי זמן רב (כלומר כל יום שעות רבות-אך זו הייתה תקופה קצרה)

כבר ארבעה חודשים אחותי חולמת מידי פעם חלומות על חברתי ואני לא יודע את הפרטים של החלום אבל את אימי זה מפחיד והיא אמרה לי לשאול רב לגבי הקשר שלי עם אותה בחורה שאני אוהב מאוד, האם יש משהו שאוכל לעשות לגבי זה? אנחנו מאוד קשורים אחד לשני וזה לא סתם קשר שהוא לא רציני.

בתודה מראש.

תשובה

ב"ה,

שלום וברכה,

אחותך צודקת שאין מקום לקשר חברות כזה,

כיון שאינך מתכונן להתחתן איתה בזמן הקרוב,

קשר כזה לא טוב לא מבחינה נפשית ולא מבחינה הלכתית,

יש איסורים שעלולים להכשל בהם ויש איסורים מעצם הקשר,

ולא כל כך משנה מה היו החלומות,

יותר חשוב לשמור על ההלכה והגדרים שלה,

ובבא הזמן תמצא לך את האישה שאיתה תבנה את ביתך בטהרה.

בברכה,

דני ארגמן