אדים בשריים על כלים חלביים

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 01/05/07 16:01 יג באייר התשסז

שאלה

המטבח שלנו בנוי בצורה כזו שהגז נמצא קרוב לאיזור שהכלים מתייבשים. לעתים נוצר מצב שאדי הבישול מגיעים לכלים. לכן, האם האדים יכולים לגרום לכלים להיות בשריים או חלביים (לפי מה שהתבשיל מכיל)?

תשובה

ב"ה

שלום.

אם המרחק הוא כזה קצר עד שהאדים מגיעים לכלים בחום של 45 מעלות זה מטריף את הכלים. דיוק כמו לשים מכסה חלבי על סיר בשרי שעומד על הגז.

ואם האדים הבשריים רק "מרטיבים" את הכלים אז צריך לשטוף את הכלים לפני השימוש .

כדאי לכם למצוא פתרון יצירתי ולהניח את הכלים במקום אחר .

אגב, כך הדבר לגבי קולט אדים אם האדים מגיעים לחום של 45 מעלות - ("שהיד סולדת בו") אסור לחמם על האש מתחת לקולט בשר ולאחריו חלב או להפך .

וכן יש להזהר אם יש כיריים עם כמה להבות לא לשים שם סיר עם אוכל בשרי על אחת הלהבות וסיר עם אוכל חלבי על להבה אחרת בעודם גלויים או לא מכוסים טוב .

בהצלחה,

עוזיאל אליהו,

.