אדון עולם אשר מלך ....

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 29/08/02 15:25 כא באלול התשסב

שאלה

בעזרת ה '

שלום

איך מסבירים לילד בכיתה ח ששואל מי ברא את אלהים (הילד ברמה גבוהה יחסית ) ,שאין לנו שום תפיסה בו ואי אפשר לנו להבין את זה ...

שום תשובה של חוסר יכולתנו להבין לא מועילה ...

תודה רבה רבה רבה

ממש ישר כח עצום על התשובות המדהימות(!) והמעודדות שהרב נותן לכל השואלים

שוב תודה! רותם .

תשובה

ב"ה

רותם שלום.

שאלה קשה שאלת .ואעפ"כ אני חושב שיש בידך את היכולת להסביר שלא הכל אנחנו מבינים.
גם לא המדענים .איןלהם תשובות לכל השאלות.נו אז מה בגלל שאין תשובות הם לא ממשיכים לחקור?
ולנו יש ויש תשובות .הכל כתוב בתורה ,נכון צריך ללמוד וללמוד עד שמוצאים את התשובה.

כשאני כותב לך שתובה זו מתנגן בליבי :
אדון עולם אשר מלך,
בטרם כל יציר נברא.
לעת נעשה בחפצו כל,
אזי מלך שמו נקרא,
ואחרי ככלות הכל,
לבדו ימלוך ,נורא,
והוא היה,
והוא הוווה,
והוא יהיה,
בתפארה.

אח, איזה עוצמה של מילים....

בברכה ושנה טובה,

עוזיאל