אברהם אבינו

הרב דני ארגמן הרב דני ארגמן 16/06/15 17:35 כט בסיון התשעה

שאלה

שלום רב,

בעקבות שיעורי התורה בבית ספרנו, עלו לנו מספר שאלות שמעסיקות אותנו:

1.מדוע ה' ניסה את אברהם בעשרת הניסיונות?

2.למה דווקא אברהם נבחר להתנסות בניסיונות אלו?

3.למה ה' שלח את אברהם דווקא לארץ ישראל?

4.מדוע אברהם בחר לעמוד בניסיונות שניסה אותו ה'?

5.מדוע אברהם נישא להגר?האם הוא לא סמך על ה' שיפקוד את שרה?

תשובה

ב"ה,

שלום וברכה,

אשמח אם בשאלה תכתבו גם את גיל השואל, גדי להתאים את התשובה לגיל.

1. נסיון בא להוציא לפועל כוחות עצומים שקיימים באדם, אם לא היה מתנסה היה נשאר אדם חשוב עם פוטנציאל מעולה.

2.באברהם גנוז כל עם ישראל שיצא ממנו.

3. ה' אמר לאברהם ללכת לארץ ישראל כי רק שם יכול לגדול מבחינה רוחנית ולהיות לעם קדוש.

4. את מי שלא עומד בנסיון צריך לשאול - איך אתה מפספס אפשרות להתעלות? ולא את מי שעמד והתעלה.

5.עדין ה' לא הבטיח לו בן משרה. ורצה לקיים זרע.
לא שייך לסמוך על ה' שיתן לי מה שלא הבטיח - כי הוא לא חייב לנו כלום.

בברכה,

דני ארגמן