אבקת חלב נוכרי

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 14/10/09 17:22 כו בתשרי התשע

שאלה

אצלנו בבית לא מקפידים לא לאכול מוצרים עם אבקת חלב נוכרי. אני התחלתי להקפיד על כך ואני מתגוררת עדיין בבית ההורים. אצלנו בשבת אוכלים לפעמים ארוחה חלבית, ומשתמשים בה להכנת מאכלים שונים במוצרים המכילים אבקת חלב נוכרי- מה לעשות?

תשובה

ב"ה

שלום.

ראשית יישר כוחך על כך שאת החלטת לקבל על עצמיך לאכול רק "כחול לבן" ולא להשתמש בנוכרי ומיניו.

חזקי ואמצי!!

שנית, שאלתך נוגע פחות בדיני כשרות, ויותר בקשר שלך עם הוריך. אני מציע לך לדבר עם הורייך על זה, ולהסביר להם כמה העניין חשוב לך. כך, תמצאו פתרון שבו לא תדרשי להכריע בין כבוד הורייך, לבין הקפדתך במצוות.

שוב, יישר כח!
עוזיאל אליהו