אבלות

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 13/06/19 00:03 י בסיון התשעט

שאלה

שלום.

אמי נפטרה לפני כ 12 שנה.

1. כל שנה 7 ימים לפני האזכרה , כל בני המשפחה הולכים לבית כנסת לתפילות ולאמירת קדיש , האם הדבר הזה נכון ?

אנחנו כבר 12 שנה עושים את זה.

2. בשבוע הזה אנו נוהגים למנהגי אבלות .

שומרים על משפחה מאוחדת , שומרים שבת ביחד ( בבית אבי ) ,

השאלה עם על פי דין והלכתי של מנהג אבלות , האם רב יכול להכריח אותי לא להימצא בבית הוריי ? מבחינת ההלכה

אנחנו 12 שנה נוהגים ככה

אשמח לדעת

תודה

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

אלו מנהגים שונים שנוהגים בהם קהלות שונות.

ברור שללכת לכל התפילות זה רצוי ומבורך, אם אפשר להרבות עדיף. ועושה נחת רוח גדולה לאמא ע"ה.

על המצאות בבית, נראה שאם זה קשה ראוי "לשחרר" ולא להכריח את כולם להיות יחד, אבל כדאי לעשות התרת נדרים כיוון שאתם חושבים שיש בזה מנהג כשר, וכפי שכל המנהגים אם רוצים לשנות יש לעשות התרת נדרים. בכו"א לעניין זה כדאי להתייעץ עם הרב שספרת עליו במכתב.

בברכת התורה והארץ

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ