אבלות על סבתא

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 31/05/18 10:52 יז בסיון התשעח

שאלה

שלום כבוד הרב! אבי נמצא באבל על אימו, במשך 11 חודשים. לאחי הקטן יש בר מצווה אי"ה חצי חודש לאחד סוף שנת האבל.

שאלתי הראשונה זה האם תקני לחגוג באולם פחות מחודש לאחר ביום האבל? כמובן שאבי יתחדש בבגדים רק לאחד השנה וכך גם אנחנו.

שאלתי השניה היא האם אני ואמא שלי יכולות לקבוע מאפרת ומעצבת שיער עוד בזמן השנה ולא לפגוע חלילה כך בכבוד סבתי?

האם אפשר לקבוע תקליטן בזמן השנה?

חשו לציין שכבוד סבתי המנוחה חשוב לנו יותר מהכל.

תשובה

ב"ה

שלום.

ראשית אנו שולחים לכם ניחומים ויהי רצון שמנחם ציון בבניין ירושלים ינחם אתכם אמן.

ובדאי שאת ואימך כואבים את הכאב ומתאבלים על פטירתה של הסבתא.אבל מבחינת ההלכה אינכן מוגדרות במעגל הראשון של דיני אבלות ועל כן לא חלים עליכן ההלכות הקשורות לדיני אבלות ומותר לכן הכל.

ואדרבא, העוצמה של האבלות היא להמשיך את החיים ולהמשיך את השמחות המורכבות יחד עם האבלות.

ההלכה היהודית נותנת את סדרי הקדמויות וסדרי העדיפיות ומי שלא נמצא במעגל הראשון שעליו חלים דיני אבלות הוא זה שצריך לעזור ולסייע למי שכן נמצא שם - להמשיך את החיים במובן של להמשיך את הסבתא שנפטרה במעשים הטובים שלה .ולשמוח עם חתן הבר מצווה ולשמח אותו ולהזכיר לו שהוא גם הנכד הממשיך את הסבתא ואת מעשיה הטובים.

בברכה,

עוזיאל אליהו,

.