אבלות על אח

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 12/04/20 11:06 יח בניסן התשפ

שאלה

. אבלות על אח: נפטר בלילה שבין שני לשלישי ׁ(י"ג ניסן, 7/4, שעה 03:00) ונקבר בערב שבין שלישי לרביעי (לוויה החלה 7/4 אחרי 19:00).

1. להבנתי, הרגל מבטל שבעה, כך שלמעשה יושבים יום אחד בלבד. כיצד נוהגים ב-30? ואימתי חל יום ה-30. האם ב-י"ג באייר או ב-י"ב באייר?

2. כיצד נוהגים בימים אלה של מגפת קורונה כאשר אין לאבלים מנין בביתם? האם לא אומרים קדיש? (אין אפשרות לאלתר מנין דרך שכנים ממרפסות או מחדר מדרגות).

3. למיטב ידיעתי, אבלות וקדיש על אח, רק 30 יום. מה הדין במקרה ואין לנפטר בנים שיכולים להגיד קדיש לאחר מכן.

4. מה חיוב האחים במהלך השלושים והשנה? (בגד חדש, בילוי, הסרת זקן וכד')

תשובה

מועדים לשמחה,

ראשית, תנוחמו מן השמיים.

הרגל אמנם מבטל שבעה.

נהוג שאת השלושים מונים מיום הקבורה.

לגבי קדיש, אשמח אם תקראו את: https://bit.ly/2JuqmHy.

לאחר מכן, עדיף שיהיה מישהו שיאמר קדיש אחרי הלושים.

אין חובות על האחים בשנה זו.

כל טוב ונחמה