המטבח הישראלי בדומה לכלל המטבחים הים תיכוניים, עושה שימוש ניכר בשמן זית ובין אם זה בבישול, טיבול לשמן הירקרק יש מקום של כבוד בקולינריה המקומית. אלא שיופיו של השמן מוסתר לרוב בבקבוקים כהים שלא מאפשרים לראות את צבעו המקורי, ויש לזה סיבה, הבקבוק הכהה שומר על שמן הזית.
-
עוד באותו נושאתופעת הריקולים | יצרן שמן הזית מהגולן: "זאת הייתה שנה מעולה לזייפנים"
04/06/24 11:30
כלורופיל: האחראי על הצבע הירוק
בזיתים בדומה צמחים ואצות יש אחוז מסויים של כלורופיל (גזר מהמילים היווניות כלורוס-ירוק ופילון-עלה), מולקולה האחראית לפיגמנט הירוק. אחד התפקידים של המולקולה הוא האחריות על קליטת האור, דבר המשפיע על רמת החימצון של שמן הזית, כאן למעשה נכנס לתמונה הבקבוק הכהה.
הבקבוק הכהה שומר על שמן הזית
גם לאחר הפקת השמן מן הזיתים, עדיין נותר בו כלורופיל שכאמור, מושפע ישירות מרמת האור אליו הוא נחשף, לכן את רוב שמני הזית שתצרכו תקבלו בבקבוק כהה השומר על שמן זית מפני חדירת אור וכך שומר על רמת החימצון של השמן ואף משמש כמעכב חימצון. במידה ושמן הזית היה מאוכסן בבקבוק זכוכית רגיל ושקוף, הכלורופיל עלול לשחרר חמצנים שיזרזו את חמצון השמן.