רוצים לרקוד?

המשטרה הודיעה כי מסלול "ריקוד הדגלים" המסורתי יצומצם ולא יעבור דרך העיר העתיקה. המארגנים בתגובה: "יש פה חלוקה דה פקטו של ירושלים"

חדשות כיפה אפרת רוט הלוי 28/04/10 00:00 יד באייר התשע

רוצים לרקוד?
ePublicist-cc-by-nd אילוסטרציה, צילום: ePublicist-cc-by-nd אילוסטרציה

מזה כ-23 שנה נחגג ביום ירושלים ריקוד הדגלים המסורתי, אלא שאתמול (ג) הודיעה המשטרה למארגנים כי הצעדה המסורתית תצומצם ויוטלו מגבלות על המסלול בה תעבור. הצעדה לא תתקיים במסלולה הקבוע - משער שכם אל הכותל המערבי דרך סמטאות העיר העתיקה. אלא דרך שער יפו בלבד. את ההחלטה הסבירו השוטרים בהתנהגות פרועה של חלק מהצועדים בשנה שעברה, ומעשי אלימות כלפי ערבים.


ההחלטה עוררה תגובות סוערות ונזעמות בקרב חוגי ימין רבים. מארגני הצעדה צפויים לנסות ולשכנע היום את המשטרה לחזור בה מהודעתה מאמש.



ירושלים בלי העיר העתיקה.(צילום: ePublicist-cc-by-nd)


גם תלמידי ישיבת מרכז הרב בירושלים שיגרו מכתב לראש העיר ניר ברקת בו הם מבקשים שיפעיל לחץ על המשטרה כך שתאפשר להם לצעוד ביום ירושלים דרך שער האריות בעיר העתיקה.

"בדרך זו מידי שנה אנו תורמים לחיזוק האחיזה היהודית במזרח העיר ולהבעת האמון בבירה שלמה ומאוחדת" כתבו התלמידים וציינו עוד כי במהלך הצעידה נהגו לעצור באנדרטה לזכר אחד מתלמידי הישיבה שנרצח על ידי מחבלים בעיר.


ח"כ מיכאל בן ארי (איחוד לאומי) מחה על החלטת המשטרה לא לאפשר את כניסת צועדי "ריקוד הדגלים" לשטח העיר העתיקה בירושלים וטען כי "ממשלת הליכוד מחלקת את ירושלים, אפילו אולמרט אפשר ריקוד דגלים בעיר העתיקה. הליכוד מקפל את הדגל בירושלים".

וגם יו"ר הבית היהודי, שר המדע והטכנולוגיה, הרב פרופ דניאל הרשקוביץ, פנה לשר לביטחון פנים, יצחק אהרונוביץ והציע להקצות כוחות משטרה נוספים. "ביום שחרור ירושלים יש להקצות כח שיטור מתאים כדי לאפשר את צעדת הדגלים המסורתית במסלולה הקבוע, ברחבי העיר שחוברה לה יחדיו", אמר השר הרשקוביץ. השר לביטחון פנים השיב כי יבדוק את הנושא.

"אנחנו רואים את ההחלטה הזאת כחמורה ביותר" אמר לכיפה בתגובה שיראל בלייכר מעמותת "עם כלביא" המארגנת את ריקוד דגלים."אם זאת החלטה מדינית זה חמור מאוד כי יש פה חלוקה דה פקטו של ירושלים. חלוקה שקטה. 23 שנה היה ריקוד דגלים ואף פעם לא אמרו לנו דבר כזה גם לא בממשלות שמאל כמו של רבין ואולמרט. אם זאת החלטה של המשטרה אז יש כאן בעצם עונש קולקטיבי. לפי זה צריך לסגור דיסקוטקים כי יש שם אלימות. נגיד שיש בני נוער שהשתוללו אז בשביל עשירית האחוז נעשה עונש קולקטיבי? לא היה דבר כזה. איך שלא מסתכלים על זה, זה סיפור תמוה לחלוטין".


בלייכר טוען כי העמותה מתכוונת לפעול בכל המישורים הפוליטי והמדיני. עוד היום בערב צפויה להתקיים פגישה בנושא.

"אנחנו מקווים שיתנו לנו משהו שהוא מאוד בסיסי- לצעוד בירושלים. זאת צעדה שהיא לכבוד ירושלים ולכבוד יום ירושלים שמאחד את כל עם ישראל".