עדיין בכיסופים

במקום בו עמד מחסום כיסופים נערכה עצרת לציון חמש שנים ליישום תוכנית ההתנתקות. השר אדלשטיין: "אסור למפונים לאבד את התקווה"

חדשות כיפה אורי פולק 15/07/10 00:00 ד באב התשע

עדיין בכיסופים
צפריר אביוב, צילום: צפריר אביוב

קרוב לאלף איש עמדו אתמול (ד) במקום בו פעל מחסום כיסופים, בעצרת שהתקיימה לציון חמש שנים ליישום תוכנית ההתנתקות. בטקס הודלקו חמש משואות על-ידי נציגים של הישובים, שהביעו בדבריהם תקווה לחדש את ההתיישבות בחבל עזה. עצרת הזכרון התקיימה בצילו של פרסום דו"ח ועדת מצא, שקבע כי מדינת ישראל כשלה בטיפול במפונים.


העצרת התקיימה ביוזמת ועד מתיישבי גוש קטיף, תחת הקריאה "להחזיר את עם ישראל לגוש קטיף ולהחזיר את גוש קטיף לעם ישראל". בעצרת השתתפו שר השיכון ח"כ אריאל אטיאס, שר הדתות ח"כ יעקב מרגי, שר ההסברה והתפוצות ח"כ יולי אדלשטיין, ח"כ זבולון אורלב ואורי אריאל ואישי ציבור נוספים.


(צילום: צפריר אביוב)



השר יולי אדלשטיין שנאם בטקס, אמר כי אם תוכנית ההתנתקות לא הייתה מיושמת, "היו נחסכות צרות רבות שפקדו את עם ישראל בחמש השנים האחרונות". השר פנה למשפחות ואמר להן כי "קשה לי להסתכל לכם בעיניים, אחרי כל מה שסבלתם". השר אדלשטיין הזכיר בדבריו את תושבי גוש עציון, שלדבריו "חיכו שנים רבות עד שזכו לראות שוב את חבל ההתיישבות שלהם מתחדש. הם ראו אותו 19 שנים, עד שיכלו לשוב אליו. בהמשך לכך, אני חושב שאסור למפוני גוש קטיף לאבד את התקווה".


"עם ישראל אינו שוכח"

הרב יגאל קמניצקי, לשעבר רב היישוב נווה דקלים וחבל עזה, דיבר בגעגוע אל הבית שננטש. "ב-75 ערים בארץ נערכים אירועים כדי לזכור שעם ישראל אינו שוכח. התפקיד שלנו בכל הנפילות הוא לקום. פעלנו נגד החורבן והגירוש, התפללנו, אבל זו הייתה גזירה. לא רחוק היום שבו נחזור לגוש קטיף", אמר.


גם ח"כ לשעבר צבי הנדל, לשעבר ראש המועצה האזורית חוף עזה, ציין כי גם כיום יש "עדיין אנשים שלא השלימו עם המהלך הבזוי שמדינת ישראל עשתה לאזרחיה והם מאמינים שביום שהמנהיגות תפסיק להתבייש במעשיה הציוניים, היא תקים את גוש קטיף מחדש".


"חמש שנים זה המון זמן. מצד אחד זה מרגיש כאילו הכל קרה אתמול, הזיכרונות טריים מאוד ומצד שני אם עוצרים רגע לחשוב מבינים שכבר המון זמן עבר מהיום שנעקרנו", אומרת חגית ירון, פעילה בוועד מתיישבי גוש קטיף. לדבריה, "יום השנה מעמת אותנו בין שתי התחושות הללו, מצד אחד הכאב בזיכרון ומאידך הכאב בשכחה וזו בדיוק מטרת העצרת לאפשר לאנשי גוש קטיף לגעת בגעגועים ובזיכרונות ובכיסופים לחזור".