משפט התורה

מכללת "שערי משפט" פותחת בית מדרש, ומצטרפת למציעים שילוב בין לימוד תורה ללימודים אקדמיים

חדשות כיפה יאיר פלדמן 25/05/08 00:00 כ באייר התשסח

משפט התורה
צילום אילוסטרציה, צילום: צילום אילוסטרציה

מגמת השילוב בין לימודי אקדמיה ללימודי תורה ויהדות בציבור הדתי לאומי מקבלת בימים אלה ביטוי נוסף.

אחרי מספר רב של שנים בהם קיימים הכולל והמדרשה באוניברסיטת בר אילן, המאפשרים שילוב בין תורה ואקדמיה במוסדר אחד, הודיעה גם מכללת "שערי משפט" על הקמת בית מדרש לתורה בתוך המכללה עצמה.

לדברי אנשי המכללה, בית המדרש נפתח במטרה לאפשר לסטודנטים לשלב בלימודי המשפטים גם לימודי תורה, זאת מתוך רצון לשלב במערכת המשפט בישראל, משפטנים מעולים, שהם גם בני תורה שיתמחו גם בתחום המשפט העברי. כמו כן, בית המדרש יתרום גם לחיזוקם הרוחני של הסטודנטים החפצים בכך.

בדומה לכולל בבר אילן, גם מכללת "שערי משפט" תסייע לסטודנטים שיבחרו לשלב את לימודי המשפטים בלימודי קודש. הנהלת המכללה החליטה להעניק מלגה לכל סטודנט בבית המדרש, כשבנוסף לכך, הסטודנטים שישתתפו בתוכנית יקבלו זיכוי של נקודות בקורסים נבחרים.

להמשיך ללמוד תורה

תוכנית הלימודים בבית המדרש עתידה לכלול לימודי תלמוד ופוסקים, שולחן ערוך והלכה, מוסר, מחשבת ישראל ואמונה. לצד המורים הקבועים בבית המדרש, יתקיימו מפגשים עם ראשי ישיבות, רבני ערים ודיינים. כמו כן יתקיימו שיעורים ולימוד בחברותות.

בראש הישיבה יעמוד הרב אביחי קצין, מי שכיהן בעבר כראש ישיבת בני עקיבא ברעננה, ואף הקים את בית המדרש הקהילתי הראשון "ראשית", המארגן פעילות תורנית ענפה לתושבי רעננה.

"צריך להבין שהתורה לא נמצאת רק בבית המדרש הקלאסי, אלא ניתן לשלב אותה גם במסגרות אקדמיות - במקרה הזה במשפטים", אומר הרב קצין בשיחה לכיפה, "האתגר שלנו הוא ליטול את בית המדרש ולשלב אותו גם אצל מי שיוצאים לחיי המעשה, מה גם שאלו חברה שהולכים ללימודי משטים שמהם מגיעים בהרבה מקרים למוקדי השפעה".

"שילובם של אנשים ערכיים, שעולמם שואב את כוחו ממקורות יהודיים ומערכי הנצח של עם ישראל, עשוי וצריך להשפיע על דמותה של מדינת ישראל למשך שנים רבות", מוסיף דיקאן המכללה, ד"ר אביעד הכהן, "מתוך הכרה במציאות זו, אנו שואפים להעמיד דור של משפטנים, שהתורה וערכים של מורשת ישראל היא מרכז חייהם, שבנוסף למצויינותם האקדמית יביאו עמם מטען של ערכים יהודיים, ויהוו את השורה הראשונה בחזית המשפטנים במדינת ישראל".

לדברי הרב קצין, מדובר במסגרת חדשה שקמה לקראת שנת הלימודים הסטודנטיאלית הבאה, ויתקיימו בה, כשלב ראשון, שלוש מסגרות, כשהמסלול המרכזי לימוד של 5 שעות במתכונת בית מדרש במשך בוקר אחד או שני בקרים בשבוע - על פי בחירת הסטודנט. כמו כן יתקיימו בבית המדרש גם שיעורים פתוחים, ואפיק נוסף יהיה ימי עיון מיוחדים.

המעוניינים במסלול יצטרכו לעבור שלב ראיון עם הרב קצין, "במסלול המרכזי הציפיה שלנו היא לתלמידים שבאמת ומבתמים מעוניינים בשילוב הזה של תורה ואקדמיה, ויש להם מוטיבציה ורצון ללימוד מעמיק ורציני, עם יחס אישי ותשומת לב לכל סטודנט. כמובן שמעבר לכך השיעורים וימי העיון יהיו פתוחים לכולם".

ומה לגבי מסלול מקביל לבנות?

"בשלב זה הבנות יוכלו ליטול חלק בשיעורים ובימי העיון, אבל בעתיד אנחנו מתכננים לפתוח מסלול בית מדרש גם לבנות".