הכשרות שהצילה: כך ניצלה מסעדת אבו גוש מסגירה

המסעדה שפעלה במתחם האיירפורט סיטי ללא תעודת כשרות בחרה ללכת לכיוון הנגדי ולהפוך לכשרות מהדרין, החלטה שהצילה אותה מקריסה כלכלית

חדשות כיפה נתנאל לייפר, כיפה 13/01/16 11:06 ג בשבט התשעו

הכשרות שהצילה: כך ניצלה מסעדת אבו גוש מסגירה
יחצ, צילום: יחצ

אנו רגילים לשמוע בכלי התקשורת כל הזמן על כך שהכשרות פוגעת בעסקים ועולה להם כסף רב, אך מתברר כי המציאות העסקית מורכבת הרבה יותר מאייטמים תקשורתיים.

מסעדת אבו גוש בפארק העסקים איירפורט סיטי ליד נמל התעופה בן גוריון, סבלה מירידה משמעותית במכירות בשל גל הטרור שפגע חמורות במתחם כולו. מנהל המסעדה דן פלדמן, החליט להכשיר את המסעדה בפיקוח הרבנות ובתוספת הכשר מהדרין נוסף של בד"צ בית יוסף ובכך הציל את המסעדה מסגירה, כך דווח הבוקר ב'ידיעות אחרונות'.

פלדמן הסביר לעיתון כי רבים נרתעו בתחילה מהשם של המסעדה ועובדת היותה לא כשרה מנעה לדוגמא ממשרדי ממשלה לעבוד עמה. הוא מספר כי הכשרות החדשה הביאה למסעדה קהלים חדשים ולקוחות חדשים רבים שמגיעים אליה מכל רחבי המרכז.

רק לפני כשבועיים טענו בוועדת הכלכלה של הכנסת שהכשרות בישראל יקרה מידי וכי יש צורך בפתיחת שוק הכשרות לתחרות, אך מסתבר כי גם לבעלי העסקים ישנו שיקול כלכלי ברור כשהם בוחרים להכשיר את המסעדה שבבעלותם ואפילו להציל אותה מסגירה.