עזרה בבית

חדשות כיפה יעל זיוון 28/12/13 23:46 כה בטבת התשעד

עזרה בבית

שלום יעל

יש לנו ב"ה שישה ילדים. הגדול בן 16, בת בת 14, בן בן 11, בן בן 8, בן בן 6, ותינוק בן שנה.

הבת שלנו מתלוננת שממנה אנחנו דורשים עזרה יותר מהבנים. ולצערי היא צודקת.

באמת בצורה לא מודעת אני דורשת ממנה יותר וכן הגדול נמצא בישיבה וכשהוא חוזר קבלת הפנים שלו חגיגית יותר... בן ה 11 לא כל כך שש לעזור, למרות שעם השקעה אפשר להוציא ממנו הרבה יותר.

אני לא יודעת איך לקיים שיחה כזו שתצא הכי טוב שאפשר. לא לעורר התנגדויות. חשוב לי לציין שבני בן ה 16 עובר גיל מרדנות ואני מעדיפה לוותר על המון דברים העיקר שישאר בתלם... אני בוחרת מלחמות ולא יכולה או מצליחה לדרוש ממנו כמו שבאמת הייתי רוצה. בעלי עובד המון שעות מחוץ לבית, וכל האכיפה והשכנוע... עלי...

תודה רבה

אני אוהבת קרוא את הדברים שלך

שירה



תשובה

שלום לך!

אני שומעת מבין השורות שיש עליך עומס רב, יש לך שישה ילדים בגילאים שונים עם צרכים התפתחותיים שונים המצריכים ממך הרבה כישורים ויכולות בו זמנית.נוסף לכך, רוב עול גידול הילדים בנושאי אכיפה ושכנוע עליך, מה שמכביד עוד יותר את מערך ההתמודדות.

חשוב לי להקדים ולומר זאת משום שכיום ישנם משפחות רבות ברוכות ילדים וזה נתפס כדבר שבשגרה אך ההתמודדות הזאת אינה פשוטה, להיפך, היא מורכבת ויש לך מספר 'חזיתות' בו זמנית.

לא הבנתי משאלך עם מי את חפצה לקיים שיחה?עם כל ילדיך? עם ביתך שחשה מקופחת? עם בנך בכורך? בכל שיחה על סמך השאלות הנ"ל המוקדים הם שונים.

אינני יודעת מה המצב כיום בבית ואיך הדברים מתנהלים כיום. יש לקחת את זה בחשבון ובצדק את נערכת באופן מחושב לשיחה עמם. זאת משום שכשאנו ניגשים לבצע שינויים, במיוחד כשהיוזמה היא לא של ילדינו, תמיד יעמוד בדרך הפחד מהשינוי.כל דבר שמוציא אותנו מאזור השגרה והנוחות שלנו, מאיים על טריטוריית החיים המוכרת והנעימה לנו. רובנו מעדיפים (בצורה לאו דוקא מודעת) לסבול ובלבד שלא ניאלץ ללמוד דברים חדשים, קל וחומר שבקשת עזרה (אם זו מטרת השיחה) אינה נתפסת כבקש נעימה עבור ילדים.

חשוב שתביני מה מניע אותך לקיים שיחה, האם הרצון לקיים שיחה בא ממך ? האם זו תגובה לתלונותיה של ביתך שאת מזדהה עם דבריה במידה מסויימת כי את חשה בצדקת דבריה? מה מטרת השיחה מבחינתך?

שאלה נוספת היא מה קרה היום שעולה הצורך בלקיים שיחה, האם זה קשור בתחושותיה של ביתך, לעיתים קל לנו יותר 'לעשות סדר' בחלוקת התפקידים, מאשר לעשות סדר פנימי בתחושות ורגשות של ילדינו...ראי שאלה זו כשאלת התבוננות ובדק בית עצמי...

אשמח שתגדירי יותר את שאלך לאור שאלותי בכדי שאענה לך באופן ממוקד יותר.

יעל זיוון

M.A. מטפלת זוגית ומשפחתית מוסמכת

054-3979882