די לרוטב שמנת: הפסטה הצבעונית שאתם חייבים להכין

נמאס לכם להכין לארוחת ערב פסטה ברוטב שמנת או עגבניות? מתכון לפסטה צבעונית עם מלא תוספות מפנקות, שתרצה גם את הילדים וגם את המבוגרים

חדשות כיפה חדשות כיפה 21/08/24 19:38 יז באב התשפד

די לרוטב שמנת: הפסטה הצבעונית שאתם חייבים להכין
פסטה צבעונית, צילום: רונן מנגן

מצרכים לפסטה צבעונית

  • חבילת פסטה קצרה (500 גרם) של ברילה, מבושלת לפי הנחיות היצרן
  • בצל קלוף, חתוך לקוביות קטנות מאוד
  • חציל קטן, חתוך לקוביות קטנות מאוד
  • 2 זוקיני, חתוכים לקוביות קטנות מאוד
  • 2 פלפלים אדומים, חתוכים לקוביות קטנות מאוד
  • 2 פלפלים צהובים, חתוכים לקוביות קטנות מאוד
  • 6 שיני שום כתוש
  • 8 זיתי תסוס מגולענים וחתוכים לפרוסות
  • 1/2 כוס שמן זית
  • מלח לפי הטעם
  • פלפל שחור גרוס לפי הטעם

לקישוט:

  • 3/4 כוס פירורי לחם
  • חופן פטרוזיליה
  • 2 שיני שום כתושות
  • שמן זית לפי הצורך

להגשה:

  • 4 כפות גדושות גבינת פטה משובחת ומגוררת
  • חופן עליי אורגנו ובזיליקום טריים

הוראות הכנה

  1. מחממים 1/4 כוס שמן זית במחבת מקפיצים את הירקות לפי הסדר במחבת, תחילה הבצל, אחר כך מוסיפים למחבת את החצילים, הפלפלים, הקישואים והשום.
  2. מוסיפים את שארית השמן לפי הצורך בעת טיגון הירקות.
  3. בינתיים טוחנים פירורי לחם, פטרוזיליה, שום, שמן זית ומלח ופלפל. קולים במחבת יבשה את תערובת פירורי הלחם.
  4. מוסיפים לרטטוי זיתים, מתבלים את הרטטוי במלח ופלפל. מוסיפים את הפסטה המבושלת ומבשלים יחדיו.
  5. מפזרים גבינת פטה, מקשטים בעליי אורגנו ובזיליקום ומגישים.

המתכון באדיבות פסטה ברילה