מצרכים לקדירת בקר
- 1 ק"ג נתח אונטריב
- בצל קצוץ
- 2 כרישה בחיתוך ג'וליאן
- 3-4 תפוחי אדמה קלופים חתוכים לקוביות
- 4 גזרים בחיתוך ג'וליאן
- בירה כהה
- 750 מ"ל ציר בקר
- שמן זית כתית
- מלח
- פלפל שחור טחון
- עלה דפנה
- 3 שיני שום
- 2 כפיות רסק עגבניות
- רוזמרין
הוראות הכנה לקדירת בקר
- מתבלים את הנתח במלח ופלפל. מכסים תחתית סיר בשמן זית ומחממים על הכיריים, מוסיפים את הבשר, משחימים משני צדדיו, מוציאים ושומרים בצד.
- באותו הסיר מוסיפים את הבצל, הכרישה והגזר, מטגנים עד לריכוך ולאחר מכן מוסיפים את השום הקצוץ ומבשלים עד להשחמה.
- מוסיפים את רסק העגבניות, מערבבים ומוסיפים את נתחי הבקר שהשחמנו קודם.
- יוצקים לתבשיל את הבירה ונותנים לאלכוהול להתאדות במכסה פתוח.
- מוסיפים את הציר, הרוזמרין ועלה הדפנה, ומבשלים על אש נמוכה במשך שעתיים במכסה סגור. מידי פעם יש לערבב ולבדוק את רמת הנוזלים ר תוך ערבוב מידי פעם. במידת הצורך, מוסיפים עוד ציר או מים.
- לאחר שעתיים בודקים שהבשר רך. אם כן, מוסיפים את תפוחי האדמה, ומבשלים עוד כ-15 דקות.
- לאחר שתפוחי האדמה רכים, מסירים מהאש ומגישים.
המתכון באדיבות מחלקת התזונה של מותג מוצרי החשמל Teka