מצרכים לעוגיות שוקולד צ'יפס
- 240 גרם חמאה בטמפרטורת החדר
- 200 גרם סוכר לבן
- 240 גרם סוכר חום כהה
- 4 גרם מלח (חצי כפית)
- 120 גרם ביצים (2 יחידות XL)
- 420 גרם קמח מנופה
- 3 גרם אבקת סודה לשתייה (חצי כפית)
- 150 גרם שוקוצ'יפס מריר
- 120 גרם שוקולד חלב קצוץ
- מלח גס
הוראות הכנה לעוגיות שוקולד צ'יפס
- במיקסר עם וו גיטרה הקציפו חמאה עם הסוכר הלבן, החום והמלח.
- הוסיפו את הביצים ואת הקמח המנופה עם אבקת הסודה לסירוגין וערבלו רק עד שהמסה אחידה.
- הוסיפו את השוקולדים וערבבו היטב.
- חממו תנור ל-165-170 מעלות.
- בשלב הזה מומלץ (אך לא חובה) לקרר את התערובת כדי שיהיה קל יותר להכין כדורים.
- גלגלו כדורי בצק של כ-40-50 גרם.
- סדרו ברווחים על גבי מגש ונייר אפייה.
- עכשיו נכנס המרכיב הסודי: רגע לפני שהעוגיות נכנסות לתנור, פזרו על כל אחת מהן מלח גס. המליחות תעצים את הטעמים והתוצאה תהיה מדהימה.
- אפו כ-10 דקות בהתאם לגודל העוגייה וסוג התנור.
- העוגיות יישארו רכות ואפויות חלקית במרכזן בגמר האפייה. הניחו להם להתקרר בחוץ לפני שזוללים.
המתכון באדיבות רשת קפה ביגה