מתכון לשבת מתכון למנה אחת שתכינו לשבת ולא תצטרכו לבשל יותר כלום

כל ארוחת שבת צריכה לכלול מנה בשרית, תוספת וירקות. מה אם נגיד לכם שסידרנו לכם את כל אלו במנה אחת? מתכון לסיר של כרוב ממולא עם עופות ותפוחי אדמה, שחוץ ממנו לא צריך שום דבר

חדשות כיפה חדשות כיפה 18/07/24 14:06 יב בתמוז התשפד

מתכון למנה אחת שתכינו לשבת ולא תצטרכו לבשל יותר כלום
סיר של כרוב ממולא עם עופות ותפוחי אדמה, צילום: דרור עינב

מצרכים לכרוב ממולא עם עופות ותפוחי אדמה

  • בצל גדול
  • 2 כפות רסק עגבניות
  • כף פפריקה
  • 3-4 כרעיים מופרדות לשוק וירך
  • 2 תפוחי אדמה בינוניים
  • מלח

לכרוב הממולא:

  • כרוב בינוני
  • חזה עוף
  • חופן פטרוזיליה קצוצה
  • חופן כוסברה קצוצה
  • בצל לבן גדול מגורר וסחוט
  • 1/2 כוס אורז
  • מלח
  • פלפל
  • תבלין קציצות

הוראות הכנה לכרוב ממולא עם עופות ותפוחי אדמה

  1. מתחילים בהכנת התבשיל: קוצצים את הבצל ומאדים בסוטאז' רחב על אש בינונית עם מכסה.
  2. כשהבצל משחים טיפה מערבבים את הרסק והפפריקה בקערה קטנה ומוסיפים לסיר. מערבבים היטב ומנמיכים את האש.
  3. מבשלים את הבצל עם רסק העגבניות כ-15-20 דקות ובמידת הצורך מוסיפים מעט מים. מוסיפים את העופות וסוגרים את הסיר.
  4. בינתיים מכינים את הכרוב הממולא: חולטים את הכרוב בשלמותו במים רותחים כ-10 דקות ומצננים מעט.
  5. קוצצים את חזה העוף קטן ומערבבים בקערה עם הפטרוזיליה והכוסברה הקצוצות, הבצל הסחוט, האורז והתבלינים.
  6. מפרקים את עלי הכרוב בעדינות וממלאים כל עלה במילוי - מכניסים פנימה את השוליים ומגלגלים. מסדרים לצד העופות ואפשר גם מעליהם.
  7. חותכים את תפוחי האדמה לפלחים ומסדרים בתוך התבשיל. מטים את הסיר מעט ובעזרת כף אוספים מהרוטב ושופכים על תפוחי האדמה והממולאים.
  8. מבשלים מכוסה כשעתיים על אש נמוכה בלי לגעת בסיר. ב
  9. סוף הבישול ניתן להסיר את המכסה ולהשחים בתנור חם מאוד כ-10 דקות נוספות.

המתכון באדיבות חן ואלון קורן