מצרכים לפסטה פפיונים ברוטב עגבניות בזיליקום
- חבילת פסטה קצרה פפיונים (500 גרם) מבושלת לפי הוראות היצרן
- 8 כפות רוטב עגבניות ובזיליקום
- 20 עגבניות שרי
- בצל חתוך לרצועות דקות
- 6 שיני שום פרוסות
- 3 ענפי תימין
- 3 גבעולי בזיליקום
- 6 כפות שמן זית
- 2 פלפל צ'ילי שלמים
- מלח אטלנטי לפי הטעם
- בונוס: 2 כדורי מוצרלה די בפאלו (או כל מוצרלה טרייה) קרועים לפיסות
הוראות הכנה לפסטה פפיונים ברוטב עגבניות בזיליקום
- על תבנית צלייה מסדרים עגבניות שרי, בצל, שום, תימין, בזיליקום, שמן זית, צ'ילי ומלח.
- צולים בחום גבוה, 200 מעלות, במשך כ-8 דקות, עד שמשחים.
- מוסיפים לסיר בישול את הפסטה המבושלת ואת רוטב העגבניות, מחממים ומערבבים היטב.
- מעבירים לקערת הגשה, מסדרים מעל את תערובת עגבניות השרי הצלויות וקרעי המוצרלה (אם השתמשתם) ומגישים מיד.
המתכון באדיבות פסטה ברילה