מצרכים לעוף קריספי אגוזים עם פירה
לעוף:
- 2 חזה עוף שלמים
- 40 מ"ל שמן זית
- 30 גרם חרדל דיז'ון
- 30 מ"ל מים
- שן שום
- כפית טימין
- 80 גרם אגוזי מלך קצוצים
- 60 גרם קמח מלא
- כפית מלח
- כפית פלפל
לפירה:
- 3 תפוחי אדמה
- 5 כפות שמן זית
- מלח ופלפל
- 2 כפות מהמים שבושלו תפוחי האדמה (אפשר יותר, תלוי במרקם הרצוי)
הוראות הכנה לעוף קריספי אגוזים עם פירה
- פורסים את העוף בקרש החיתוך ומחלקים לרוחב לשניים.
- מערבבים בקערה שמן זית, חרדל, מים, שום וטימין ומוסיפים את חזה העוף. מכסים ברוטב מרינדה ל- 4 שעות במקרר.
- בצלחת גדולה מערבבים אגוזי מלך קצוצים, קמח מלא, מלח ופלפל.
- מחממים תנור ל-200 מעלות צלזיוס.
- לאחר 4 שעות שהייה במקרר, לוקחים את העוף ומכסים את שני הצדדים בתערובת האגוזים עם הקמח. מכינים תבנית אפייה עם נייר אפייה.
- מניחים חתיכות עוף בתבנית ומכסים בנייר אפייה. אופים 20 דקות ואז פותחים את החלק העליון ואופים 15 דקות נוספות.
- שוטפים תפוחי האדמה. חותכים לקוביות בינוניות (לא לקלף אותם).
- מרתיחים 500 מ"ל מים בסיר. מוסיפים תפוחי אדמה ומבשלים 15 דקות.
- מסננים את תפוחי האדמה, מוסיפים מלח ופלפל ומועכים הכל יחד.
- בצלחות הגשה מניחים מחית תפוחי אדמה בצד אחד ואת נתחי העוף בצד השני. מגישים עם ירקות טריים.