מי לא אוהב ממולאים? מנה שהיא גם עיקרית וגם תוספת בבת אחת, עשירה ומפנקת. אם כבר נמאס לכם מהפלפלים הרגילים, זה הזמן להיחשף לירקות נוספים שאפשר למלא ולהרשים איתן את כל הסועדים.
פלפל ממולא
הפלפל הממולא היא המנה הקלאסית שכל אחד חייב ללמוד להכין מתישהו. הפלפל הוא אב כל הממולאים, אך לא צריך להישאר לבד על השולחן. את אותו המילוי בדיוק שהכנתם עבורו אתם יכולים להכניס לכל כך הרבה ירקות.
עלי גפן
עלי גפן נולדו כדי שימלאו אותם. זה קל, מהיר וטעים ברמות, בלי הרבה סיבוכים ועם הבטחה ברורה שהסועדים יצאו שבעים.
כרוב ממולא
הכרוב הוא אחד הירקות המושלמים למילוי. העלים הדקים, הטעם שלא משתלט והמרקם המשתנה בבישול הופכים את הכרוב הממולא לארוחה מושלמת.
עגבניות ממולאות
אין ירק שישתלב בצורה טובה יותר עם הטעמים של המילוי, שבדרך כלל מכיל בעצמו עגבניות, כמו העגבנייה. עגולה, נוחה למילוי ועסיסית, מזכירה את הפלפל אבל מציעה גרסה משודרגת.
קישואים ממולאים
הקישוא אמנם צר מעט והמילוי מאתגר, אבל תוכלו גם להקל על עצמכם ולהכין סירות קישואים קלות להכנה וסופר טעימות. הקישוא יעבוד מצויין גם עם מילוי חלבי של גבינות והקרמה מלמעלה, והתוצאה תהיה גם מפנקת וגם מהממת.
פטריות ממולאות
זה אולי הירק הכי קל למילוי: כל מה שצריך הוא לשלוף את הרגל של הפטרייה ולמלא במה שתרצו, ממש כמו קערה. מילוי חלבי, בשרי או צמחוני, הכל ישתלב מצוין עם פטריות פורטובלו גדולות.
חצילים ממולאים
ממש כמו שאתם מכינים חציל עם טחינה, גם כאן תפתחו את החציל לשניים ותשדרגו אותו עם מילוי מפנק.
דלעת ממולאת
דלעת ממולאת היא לא רק טעימה, אלא גם הצגה של ממש, כזאת שאם תשימו על השולחן היא תגנוב את כל תשומת הלב. טעים, לא מסובך ושווה את המאמץ.
ארטישוק ממולא
מנה מושלמת לשבת או לחג, כשמתחשק לכם להאיר את הבית עם סיר צהוב, טעים וחמצמץ.
בצל ממולא
זה אמנם דורש סבלנות, אך הסבלנות משתלמת. אחרי שתכינו בצלים ממולאים בפעם הראשונה תגלו שזה לא כל כך מפחיד כמו שזה נראה, ושזה מספיק טעים כדי שתכינו את זה שוב ושוב ושוב.
תפוחי אדמה ממולאים
תפוח האדמה יופיע על השולחן שלכם כמעט תמיד, בדרך כלל כתוספת, וזה הזמן להפוך אותו למנה העיקרית. ממש כמו אלו שמוכרים בקניונים עם שמנת וזיתים רק בגרסה הבשרית, לא מסובך ומפנק.
מלפפון ממולא
כנראה שאף פעם לא חשבתם למלא מלפפון, אבל אין לכם מושג כמה כדאי לכם לעשות את זה. את החמצמצות של המלפפון אף ירק אחר לא יכול להחליף, ובשילוב עם המילוי הנכון תקבלו מנה בלתי נשכחת.
מצרכים למילוי אורז ובשר
- כוס אורז
- בצל בינוני קצוץ
- גזר מגורד
- הרבה כוסברה או פטרוזיליה
- כפית מלח לימון
- חצי כפית כורכום
- קורט פלפל שחור
- מעט מלח
- עגבנייה חתוכה ללא קליפה