מצרכים למרק אפונה וירקות
- כף שמן זית
- בצל גדול קצוץ
- 2 תפוחי אדמה בינוניים קלופים וחתוכים לקוביות
- כוס אפונה קפואה או טרייה
- כוס גרעיני תירס קפואים או טריים
- 4 כוסות מים
- מלח ופלפל לפי הטעם
- אופציונלי: עשבי תיבול טריים (כמו פטרוזיליה או טימין) לקישוט
הוראות הכנה למרק אפונה וירקות
- בסיר גדול מחממים את שמן הזית על אש בינונית. מוסיפים את הבצל הקצוץ ומאדים עד שהוא שקוף, כ-3-5 דקות.
- מוסיפים את קוביות תפוחי האדמה לסיר ומערבבים כמה דקות. לאחר מכן יוצקים פנימה את המים. מביאים את התערובת לרתיחה.
- מנמיכים את האש, מכסים ונותנים לזה להתבשל כ-10-15 דקות, או עד שתפוחי האדמה רכים.
- מוסיפים את האפונה והתירס לסיר. אם אתם משתמשים באפונה ותירס טריים, תנו להם להתבשל כ-5 דקות. אם הם קפואים, פשוט חממו אותם.
- מומלץ: לקבלת מרק חלק יותר, ניתן לערבב חלק מהמרק בבלנדר. היזהרו בעת ערבוב נוזלים חמים וודאו שהמרק התקרר מעט.
- מתבלים את המרק במלח ופלפל לפי הטעם.
- מקשטים בעשבי תיבול טריים אם רוצים ומגישים את המרק חם.
המתכון באדיבות רויטל אדמוני. הכותבת היא מחברת תוכנית הלימודים "אוכלים בריא" עבור משרד החינוך ומורה לחינוך תזונתי בבתי ספר.