תמיד לקראת החגים צצה הבעיה הזו - האנשים שלא אוהבים עוגות דבש. מסתבר שיש כמה אנשים כאלה (ולא, המתכון המעולה שלכם עדיין לא טעים לנו) ובכל זאת אנחנו חייבים לספק את העוגה עם הקריצה לחג שלא תאכזב את האורחים. בזכות דורון הכרתי את העוגה הזו, שעושה חסד לעוגת החג של ראש השנה. נכון שבשביל להכין אותה באמת צריך שתי קערות (ואי אפשר לחפף פה), אבל זה מחיר פעוט לעוגה הנימוחה הזו, שטומנת בתוכה הפתעות מתוקות, והיא ללא ספק מנצחת ביחס שבין מאמץ למחמאות. פשוט רוצו להכין.
אז כן, צריך פה שתי קערות, אחת בכדי לערבב טוב את התפוחים עם הקינמון והקמח ולתת להם להיספג והשנייה בשביל הנוזלים. פעם ניסיתי לדלג על השלבים והבנתי את הטעות, אז תשקיעו עוד רגע ותהנו מהמחמאות אחר כך.
מצרכים לעוגת התפוחים של דורון
2 כוסות קמח כוסמין לבן של סוגת יחד עם כף אבקת אפיה
5 תפוחי עץ חתוכים לקוביות (אין צורך לקלף)
2 כפיות קינמון
3.4 כוס שמן
כוס סוכר
3 ביצים שלמות
2 שקיות סוכר וניל
100 גרם שוקולד צ'יפס
1.2 כוס אגוזי מלך
2 כפות קוקוס
אבקת סוכר לפיזור
(ניתן להשתמש גם בקמח רגיל של סוגת עם אבקת אפיה או בקמח תופח)
אופן ההכנה של עוגת התפוחים של דורון
- בקערה אחת מערבבים טוב את הקמח, התפוחים והקינמון עד שכל התפוחים מכוסים.
- בקערה שנייה שמים את הביצים, השמן והסוכר. מערבבים טוב ומוסיפים סוכר וניל. מערבבים עד שמקבלים תערובת נוזלית אחידה.
- מוסיפים לאט את תערובת התפוחים לתוך הקערה השניה עם התערובת הנוזלית ושוב מערבבים עד שכל התפוחים מכוסים.
- עכשיו מוסיפים את ההפתעות: שוקולד צ'יפס וקוקוס. אפשר להוסיף גם אגוזים.
- מערבבים ומעבירים לתבנית, הכמות מתאימה ל-2 תבניות אינגליש קייק או לתבנית אחת.
- מכניסים לתנור חם על 180 מעלות לכחצי שעה, עד שהקיסם יוצא נקי.
- פזרו אבקת סוכר מעל ובתאבון.
- מומלץ לשמור את העוגה במקרר.
* לעוד מתכונים עם סוגת בכיפה
* לערוץ המתכונים של סוגת
בשיתוף סוגת