יום ירושלים הוא היום בו עולים לבירה מכל קצוות הארץ, יש כאלה שעולים למקומות הקדושים יש כאלה לאנדרטאות וכאלה לבתי כנסיות, אך אף אחד לא מוותר על מסע קולינרי קצר להשביע את הבטן הרעבה בסיבוב בעיר, לרגל יום ירושלים בחרנו עבורכם שלושה מתכונים מיוחדים ממסעדות מובילות בעיר, כדי שתוכלו לקחת אתכם את הטעם של ירושלים הביתה. בתיאבון
מתכון לקבב ירושלמי קלאסי על האש:
- קילו בשר טחון
- 25 אחוז שומן כבש קצוץ
- מלח
- 3 בצלים(רצוי לסחוט את המיץ שלהם לפני שחותכים)
- כף וחצי פלפל שחור גרוס
- כמון בנדיבות
- צרור כוסברה או פטרוזיליה קצוץ דק
אופן הכנה:
1.לערבב את כל המצרכים יחד
2. ללוש היטב את הכל ביחד.
להכין כדורים ולדפוק אותם קצת מכל כיוון לצורת קבב..3
4. להכניס למקרר לחצי שעה.
5. להדליק את המנגל ( פחמים או גז) ולעשות 2 וחצי דק מכל כיוון על אש בינונית גבוה. ( רצוי להגיש עם טחינה ירושלמית אסלית).
המצרכים הדרושים
- קילו בשר טחון
- 25 אחוז שומן כבש קצוץ
- מלח
- 3 בצלים(רצוי לסחוט את המיץ שלהם לפני שחותכים)
- כף וחצי פלפל שחור גרוס
- כמון בנדיבות
- צרור כוסברה או פטרוזיליה קצוץ דק
אופן הכנה:
1.לערבב את כל המצרכים יחד
2. ללוש היטב את הכל ביחד.
להכין כדורים ולדפוק אותם קצת מכל כיוון לצורת קבב..3
4. להכניס למקרר לחצי שעה.
5. להדליק את המנגל ( פחמים או גז) ולעשות 2 וחצי דק מכל כיוון על אש בינונית גבוה. ( רצוי להגיש עם טחינה ירושלמית אסלית).
המתכון באדיבות מעדניית שרולה
-
עוד באותו נושאמתי נשבר שיא גינס ומה הסוג האהוב על הישראלים: 7 דברים שלא ידעתם על המבורגר
22/05/22 11:32
מעורב דגים ירושלמי:
אופן הכנת המנה:
חותכים את הדגים לקוביות ומערבבים בקערה עם שמן זית וכל התבלינים. מעבירים למקרר ל-20 דקות. מטגנים בשמן זית את הבצל סגול. מוסיפים את השום, הפפריקה ואת עשבי התיבול.
ממשיכים לטגן תוך ערבוב על אש נמוכה עד שהדגים מוכנים. זה מוגש על פוקצ׳ה, סלט עגבניות ועלי רוקט
המוצרים למתכון:
- פילה מוסר
- פילה דניס
- שמן זית
- כמון
- כורכום
- מלח גס
- פלפל שחור גרוס
- פפריקה
- בצל סגול
- שום
- פטרוזיליה
- כוסברה
המתכון באדיבות מסעדת לוציאנה
חומוס מסבחה ירושלמית
לוקחים חומוס הדס ושמים אותו בהשריה לילה שלם, לאחר לילה של השרייה ובישול במים שמים כף סודה לשתייה עד לריכוך מלא של גרגירי החומוס.
טוחנים במעבד מזון את החומוס אחרי שהוא קר ושומרים מעט מהגרגירים החמים בצד לקישוט.
טוחנים את ממרח החומוס עם מעט שמן זית, מעט לימון ושן שום אחת עד שהוא מגיע למרקם חלק ואז מוסיפים 5 כפות טחינה גולמית משובחת.
בצלחת עמוקה שמים את ממרח החומוס, יחד עם כף של טחינה לבנה, מעט מהגרגירים החמים שנשארו. ביצה קשה פרוסה לחצי (עדיף חומה של חמין), שמן זית, כף סחוג ירוק ועלי פטרוזיליה לקישוט
המתכון באדיבות מסעדת joy