פיתות ביתיות

חנה עגיב, "האופה הקטנה", מלמדת איך להכין פיתות טריות בבית, תעסוקה נהדרת לימי החופש

חדשות כיפה חנה עגיב 20/06/11 10:06 יח בסיון התשעא

פיתות ביתיות
חנה עגיב, צילום: חנה עגיב

קוראים לי חנה או חנה'לה בפי רוב האנשים, ובעיקר מי שמכיר אותי מילדות. אני נשואה לנ' ואמא לחמישה ילדים מתוקים להפליא - טוב אין פלא רוב הזמן הם ניזונים מדברים שמכילים די הרבה סוכר..

גדלתי בבית הונגרי, שהוא כידוע בית של הרבה אפיה ועוגות, ובאופן טבעי, נמשכתי לתחום, למדתי, התמקצעתי, ובאופן רשמי הקמנו את העסק שלנו לפני שש שנים: "האופה הקטנה".

עוד לפני שאפיתי בצורה מקצועית הייתי מכינה פעם בשבוע פיתות שמנמנות וכל הבית היה מתמלא בריח משכר של מאפיה. הייתי צריכה להחביא אותם כדי שכולנו לא נחסל אותם תוך כדי אפיה. אבל אח"כ עורכים שולחן וממלאים אותן ב...כל.

כדי להגיע לתוצאה טובה - פיתות אמתיות עם כיס כדאי להשתמש במכשיר גריל שמיועד להכנת פיתות (ניתן להשיג בד"כ בשווקים), אבל גם תנור ביתי יעשה את העבודה.

פיתות - 20 יח' קטנות /15 יח' גדולות.

1 ק"ג קמח לבן
2.5-2 כוסות מים
2 כפות שמרים יבשים
1/2 כוס שמן
3 כפות סוכר
1 כף מלח

מעבדים את כל החומרים במיקסר עד קבלת בצק חלק ומבריק, ומניחים להתפחה עד להכפלת נפחו של הבצק.
בעזרת הידיים יוצרים כדורים בגודל של כדור פינג פונג בערך, אותם מרדדים לעיגול שטוח.

את העיגולים מניחים על משטח מקומח היטב למניעת הידבקות, וממתינים שוב להתפחה.

כל מה שנותר הוא להכניס את העיגולים למכשיר הגריל ל- 3 דקות, עד שהפיתות מתנפחות ומזהיבות קלות.

חנה עגיב, בעלת הקטרינג, "האופה הקטנה"