מצרכים
½ כוס שיבולת שועל
¼1 כוסות חלב או מים/חלב קוקוס
קמצוץ מלח
תוספות אפשריות לבחירה:
¼ כפית קינמון
מייפל או סילאן/דבש
4 קוביות שוקולד מריר
1 כף קוקוס טחון
תותים טריים/בננה/תפוח עץ/אוכמניות
הוראות הכנה
בסיר קטן מערבבים את שיבולת השועל עם החלב או המים (אפשר גם חצי-חצי) ומעט מלח. מביאים לרתיחה עדינה.
מבשלים כ-3 דקות, תוך כדי בחישה מתמדת.
ככל שתבחשו פחות כך תתקבל דייסה שגרעיני שיבולת השועל יורגשו בה יותר. אם אתם רוצים דייסה במרקם חלק יחסית דאגו לבחוש היטב.
אפשר גם במיקרו: מכניסים לקערה מתאימה למיקרוגל את החומרים ומערבבים. מפעילים בעוצמה גבוהה לדקה וחצי. מוציאים ומערבבים. אם צריך מחזירים לחצי דקה נוספת.
מפזרים מעל את התוספות שאוהבים ונהנים.