מצרכים
170 גרם שוקולד איכותי
170 גרם חמאה חתוכה לחתיכות קטנות
100 גרם סוכר
60 מ"ל קפה
4 ביצים
30 מ"ל רום
קורט מלח
15 מ"ל מים
תמצית וניל
הוראות הכנה
בקערת זכוכית מעל סיר עם מים רותחים נמיס את השוקולד ביחד עם הקפה והחמאה.
בקערה מעל סיר נוסף, נערבב את החלמונים, 50 גרם סוכר, הרום והמים למשך כ-3 דקות עד לקבלת תערובת סמיכה הדומה לשמנת.
נחכה מעט שיתקרר ונערבב את שתי התערובות אחת עם השנייה.
נקציף את החלבונים עם 50 גרם הסוכר שנותרו.
נאחד בין שתי התערובות.
נחלק את המוס ל-6 כוסות ונניח במקפיא ל-4 שעות להתייצבות.
המתכון באדיבות Beko, מותג מכשירי החשמל הבינלאומי