מצרכים
8 תפוחי עץ ירוקים גרני סמית
3 כפות פיסטוקים קלופים קצוצים גס
2 כפות צנוברים
2 כפות צימוקים
8 כפות דבש
4 כפות סוכר חום
3 מקלות קינמון
6 תרמילי הל
5כוכבי אניס
5 פלפל אנגלי
5 עלי דפנה
1 מקל וניל
כוסות יין לבן יבש
הוראות הכנה
1.מרוקנים את התפוחים מהגרעינים בעזרת תפוחן ויוצרים תעלה במרכזם
2.מבשלים את כל שאר המרכיבים כעשר דקות על אש קטנה עד להסמכה של הרוטב
3.מחממים תנור ל-80 מעלות מסדרים את התפוחים על תבנית וממלאים כל תפוח בתערובת הצנוברים הפיסטוק והצימוקים
4.יוצקים ע כל תפוח את הנוזלים ואופים כעשרים וחמש דקות מדי פעם יוצקים מהנוזלים על התפוחים בעזרת כף
5. מגישים חם מעוטר בזילוף של דבש לצד כדור גלידה וניל או סורבה במקרה של ארוחה בשרית
הערות
המתכון באדיבות רשת מסעדות אלפרדו