מצרכים
עלי פילו מוכנים
קופסת תרד שטוף ונקי
בצל גדול
200 גרם גבינה בולגרית
1 קוטג´
פתיתי גבינה צהובה (לא חייב)
2 ביצים
פלפל שחור
אגוז מוסקט
שמן זית
הוראות הכנה
מטגנים במעט שמן זית את הבצל עד שנהיה קצת שחום ומוסיפים עליו את התרד לאחר שנוקה וקוצץ גס.
נותנים לזה 5 דקות על האש ומסננים מנוזלי התרד.
מעבירים לקערה ומוסיפים את הגבינה הבולגרית, הקוטג´, הביצים ופתיתי הגבינה הצהובה (למי שרוצה לשדרג) וכן הפלפל השחור וקורט של אגוז מוסקט.
מערבבים את כל החומרים בקערה עד שהופכים לעיסה, במידה ויוצא נוזלי מדי מוסיפים מעט קמח (רצוי קמח מצה, אבל ניתן גם קמח רגיל/מלא)
משטחים את עלי הפילו- שמים בתבנית עגולה על ניר אפיה את העלה הראשון ומורחים עליו מעט שמן זית, כך גם בעלה השני השלישי והרביעי ומעליהם שופכים את המלית.
מקפלים את קצוות עלי הפילו כך שיצרו צורה יפה מעל הפשטידה.
ניתן להוסיף סומסום מלמעלה.
שמים בתנור עד שהפשטידה משחימה על חום של 180 מעלות (בערך 45 דקות, תלוי בסוג התנור).
בתאבון!