מצרכים
לתבנית פאי בקוטר 25 ס"מ בערך
בצק
1.5 כוסות קמח (אפשר להמיר 1/4 עד 1/2 כוס באגוזי מלך או שקדים טחונים)
3/4 כוס שיבולת שועל גרוסה(שיבולת שועל רגילה שקצת ריסקתי במעבד מזון או שיבולת שועל להכנה מהירה)
1/2 כוס סוכר
2 חלמונים
קורט מלח
כפית בערך תמצית וניל
קצת פחות מכוס שמן (נגיד 4/5)
(אפשר גם קליפת לימון, אני מוותרת בעיקר מטעמי עצלות, וגםכי לא תמיד טעם הלימון מטעים מבחינתי)
מילוי
4 תפוחים או אגסים אות תערובת
3 כפות סילאן (אפשר גם דבש)
הוראות הכנה
לערבב את כל חומרי הבצק, לשטח 3/4 מהבצק על תבנית הפאי.
מילוי:
לחתוך את הפרות לקוביות, לערבב עם הסילאן בכלי שמתאים למיקרו
לבשל ביחד במיקרו 4 דקות.
לשפוך את הפרות ללא הנוזלים על הבצק
להוסיף כף שתיים מהנוזלים לשארית הבצק
לפורר את שארית הבצק (שעכשיו הוא דביק קצת) על הפרות.
אפיה, חום בינוני, בערך חצי שעה.