מצרכים
250 גרם שוקולד מריר
90 גרם קמח
140 גרם סוכר
4 ביצים
100 גרם חמאה
שלוש כפות ברנדי/רום/ליקר תפוזים
לציפוי: 150 גרם שוקולד מריר וחצי כוס מים
הוראות הכנה
להכין "אמבט מרים" ע"י הרתחת מים בסיר, ולהניח מעליו סיר נוסף, קטן יותר (להשאיר את הסיר הגדול על האש). להמיס בסיר הקטן את השוקולד והחמאה. להסיר את הסיר מהאש ולהוסיף את החלמונים בזה אחר זה, ולאחר מכן את הקמח, הסוכר והברנדי.
להקציף את החלבונים עם קורט מלח וקורט סוכר, ולקפל לתוך תערובת העוגה. לאפות כחצי שעה בחום גבוה בתוך תבנית מרופדת בנייר אפיה.
כשהעוגה אפויה, לאחוז בשולי נייר האפיה ולהפוך את העוגה לתוך התבנית או צלחת הגשה.
להכין את הציפוי ע"י המסת השוקולד במים, ולצפות את העוגה.
העוגה מצויינת כשהיא חמה, וניתן להגיש אותה עם גלידת וניל; אך היא גם טובה מאוד כשהיא קרה.