מצרכים
עבור ההטפחה
- 50 גר' קמח לחם
- 30 גר' חלב דל
- 1 גר' שמרים טריים
עבור הבצק
- 160 גר' קמח לחם
- 30 גר' חלב עם קינמון וקליפת תפוז
- 1 ביצה
- 40 גר' סוכר
- 1 כף דבש
- 55 גר' חמאה
- 8 גר' שמרים טריים
- 1 כפית מי ורדים
- קליפה של 1/2 תפוז
- קמצוץ מלח
עבור הקישוט
- תפוזים מסוכרים
- שקדים קלופים וחתוכים
הוראות הכנה
- התסיסה צריכה להתבצע במהלך הלילה, לפני שתערבבו את כל המרכיבים ותניחו אותם במקרר מכוסים בנייר סופג.
- מזגו חלב עם קינמון וקליפת תפוז יחד וקררו.
- למחרת, ערבבו עם יתר מרכיבי הבצק, מלבד הסוכר והחמאה, ולושו שלוש פעמים, משך כל אחת כ-5 דקות.
- הוסיפו סוכר בכל אחת מ-3 הפעמים שתלושו, כל 5 דקות. הוסיפו מים קרים ולושו למשך כ-10 דקות נוספות.
- הבצק יטפח במשך שעתיים. לאחר מכן, לושו למשך כ-30 שניות וצרו מהבצק את הצורה העגולה של העוגה, בעלת חור גדול האמצע. תוכלו להשתמש בתבנית עגולה לביצוע החור במרכז.
- הניחו לבצק לטפוח למשך מספר שעות. הברישו בעזרת ביצה חיה וקשטו באמצעות שקדים ותפוזים על כל העוגה.
- אפו למשך כ-20 דקות בחום 180ºC.
- כאשר העוגה מוכנה, תוכלו לחתוך לחצי ולמלא בקרם המוקצף
המתכון באדיבות מחלקת התזונה של מותג מוצרי החשמל Teka