מצרכים
500 גרם (½3 כוסות ועוד כף) קמח לחם
10 גרם (כף גדושה) שמרים יבשים
30 גרם (½2 כפות) סוכר
360 גרם (½1 כוסות) חלב
25 גרם חמאה רכה, בטמפרטורת החדר
5 גרם (1 כפית) מלח
להברשה:
2 כפות חלב
הוראות הכנה
מכניסים קמח ושמרים לקערת המיקסר ומערבבים. מוסיפים סוכר ומערבבים שוב.
מוסיפים את שאר המצרכים: חמאה, חלב ומלח, ולשים במהירות בינונית כ-10-15 דקות לקבלת בצק רך.
מכסים את הקערה בניילון או במגבת ומניחים לתפיחה עד להכפלת הנפח, כ-45-60 דקות.
מחלקים את הבצק ל-3 חלקים שווים. מרדדים ומגלגלים כל חלק לקבלת 3 גלילים.
מניחים את הגלילים בתבנית, מכסים ומניחים לתפיחה נוספת, כ-30 דקות.
מחממים תנור ל-180 מעלות, מברישים את הבצק בחלב, מכניסים לתנור ואופים כ-25-30 דקות.
מוציאים מהתנור, ממתינים 10 דקות, מחלצים מהתבנית ומניחים לצינון.
המתכון באדיבות מיס פטל