מצרכים
2 ק"ג לפתות קטנות וצעירות, קלופות וחתוכות לרבעים
3 כפות מלח גס
2 סלקים בינוניים חתוכים לאצבעות
1 שורש סלרי חתוך לאצבעות
1-2 פלפלונים חריפים טריים
2 כוסות מים שהורתחו וצוננו
חצי כוס חומץ טבעי
הוראות הכנה
מכינים את הלפת 4 ימים לפחות לפני ההגשה.
בקערה מערבבים את הלפת עם המלח, ומניחים ל-12 שעות.
מעבירים את הלפת עם הנוזלים שהצטברו בקערה, לצנצנת גדולה. מוסיפים את הסלק, הסלרי והפלפלונים, וכן מים וחומץ. אם צריך, מוסיפים נוזל ביחס של 4 מנות מים למנה חומץ, עד שהנוזלים יכסו את הירקות.
סוגרים ושומרים יומיים-שלושה בטמפרטורת החדר