מצרכים
חזה עוף ,חצוי
3-4 ליטר מים.
3 שיני שום פרוסות
3 כפות שמן
כף זינגביל טחון-יבש.
מלח.(אני שמה כף וחצי-אבל זה עניין של טעם)
לתוספות:
איטריות אורז או אטריות ביצים מבושלות.
נבטים (עדיף הנבטים ה"סיניים"הלבנים ושמנמנים)
כמה עלי כוסברה קצוצים.
הוראות הכנה
-מרתיחים את המים עם המלח,מוסיפים את החזה ומרתיחים 3 דקות.מכסים את הסיר ומכבים את האש.העוף יתבשל בחום המים ,אבל ישאר עסיסי.
כשהמים מתקררים מעט,מוציאים את העוף וחותכים לרצועות דקות,מניחים בצד.שומרים את המים.
בסיר אחר
מטגנים פרוסות מ-3 שיני שום עד שמזהיבות קלות מוציאים את השום,מוסיפים לסיר כף זינגבוויל טחון.עד שמשחים מעט,מוסיפים את המים שבושל בהם העוף.מרתיחים.
להרכבת המרק.
שמים בצלחת מעט נבטים,עוף,איטריות 2-3 פרוסות שום וכוסברה לפי הטעם.
שופכים על תכולת הצלחת מהמרק החם.
הנבטים והכוסברה יתבשלו מעט מהחום של המרק אך ישארו קריספיים וארומטיים להפליא...