מצרכים
שמן זית
בצל קצוץ גס
4-5 שיני שום קצוצים או כתושים
כ-400 גרם רסק עגבניות או עגבניות מרוסקות או קוביות עגבניות טריות (או כל שילוב ביניהם).
בזיליקום
פלפל, מלח
הוראות הכנה
מאדים את הבצל והשום בשמן הזית, מוסיפים את העגבניות ומתבלים, כאשר העסק מתחיל לבעבע מוסיפים מים על פי דרגת הסמיכות הרצויה, ומביאים לרתיחה, מבשלים על אש נמוכה במשך כ-20 דקות.
מגישים עם קרוטונים, שקדי מרק, או אורז.
אפשר להוסיף גם קישואים או לקט ירקות קפוא בתור גיוון בשלב שמוסיפים את העגבניות