מצרכים
מצרכים (לכ-12 יחידות):
1 כרובית גדולה
למרינדה:
1/4 כוס שמן זית
2 כפות דבש
2 כפות שום גבישי
1/2 כפית מלח
4-5 עלי טימין טריים
4-5 עלי אורגנו טריים
לטחינת שום:
1/2 כוס טחינה גולמית "טורקיז"
1 ראש שום אפוי
1/2 כוס מים
1/4 כפית מלח
צרור כוסברה/ פטרוזיליה
הוראות הכנה
חוצים כרובית גדולה לשניים וחותכים מכל צד שתי פרוסות בעובי של כ-2 ס"מ.
מערבבים בקערה את חומרי המרינדה - שמן זית, דבש, מלח ושום גבישי.
מניחים את פרוסות הכרובית על גבי תבנית עם נייר אפיה ומצפים את הפרוסות במרינדה. מפזרים מעל עלי אורגנו וטמין טריים מכניסים לתנור מחומם ב- 190 עד להזהבה.
המתכון באדיבות טחינה טורקיז