מצרכים
בצק לכמות של 4-6 קלצונה (תלוי בגודל שרוצים):
3 כוסות קמח
חצי כפית מלח
חצי כפית סוכר
כפית שמרים יבשים
חצי כוס שמן זית
כוס מים
תוספות:קישואים, בטטה, חציל, פטריות, עגבניות מיובשות, פסטו, ביצה קשה, גבינה צהובה/ בולגרית/פטה וכו´.
הוראות הכנה
לשים את הבצק ונותנים לו לנוח (אפשר בינתיים להכין את המילויים השונים- תיכף פירוט)
מחלקים את הבצק ל-4 או ל-6, תלוי אם רוצים אותם קטנים או גדולים.
עורכים כל חלק לעיגול, מניחים מהמרכז הצידה (להשאיר מעט שוליים) מילוי, ומקפלים לחצי.
מהדקים את השוליים.
אופים 5 דק´ בחום של 200 מעלות, מוציאים, מורחים חלמון ביצה ומפזרים שומשום/קצח.
מחזירים לתנור לעוד 20 דק´ בחום של 180 מעלות.
כשמוכן, חוצים באלכסון לשניים ומגישים.
תוספות אופצינליות- כמעט כל מה שהולך בטוסט ובסמבוסק אפשר להכניס, אבל הדגש הוא על ירקות כמו קישואים, בטטה, חציל, פטריות וכו´ כשמעליהם שכבה נדיבה של גבינה קשה כלשהי. הכי פופולרי צהובה, הכי עדיף בולגרית/פטה.
קישואים- מטגנים רצועות בצל עד להזהבה, מוסיפים רצועות קישואים, מעט מים, מלח ופלפל ומבשלים עד לריכוך חלקי.
פטריות- כנ"ל
אם רוצים להוסיף בטטות, עדיף לחתוך לרצועות מאורכות ולאפות/ לטגן קודם כדי שלא תתפרקנה.
חצילים- קוביות- מטוגן או אפוי.
גמבה- כנ"ל
אפשר למרוח קטשופ או רוטב עגבניות למרות שלדעתי עדיף לתת לירקות שיתנו את הטעם שלהם על הבצק.
עגבניות מיובשות, ממרח פסטו- נותנים טעם מעולה.
פרוסות ביצה קשה- אופציונלי ואף מומלץ!
בטוח יש עוד אפשרויות ששכחתי (או שאני לא מכירה) אז אפשר להתפרע עם הטעם האישי שלכם...
בתאבון!