מצרכים
½ קג´ בשר הודו טחון
1 בצל קצוץ
5 כפות עשבי תיבול קצוצים, פטרו´/כוסברה/נענע/שמיר
6-7 שיני שום קצוצות
1 ביצה שלימה + 1 חלבון
3 כפות פירורי לחם /שיבולת שועל/סובין שבולת שועל/תערובת של כולם,כף מכל סוג
2 כפות מחוקות אבקה להכנת פלאפל
מעט מלח
¼ כפית צ´ילי/פלפל שחור גרוס
כפית מחוקה א.מרק עוף/פיטריות, מהולה בכוס מים, או 2 כפות רסק עגבניות מהולות בכוס מים.
הוראות הכנה
מערבבים הכל יחד {ללא א.המרק והמים}, מכניסים למקרר לחצי שעה עד שעה.
מחממים תנור לחום גבוה, כ-230*-, מניחים נייר אפיה ועליו מניחים את הקציצות,
בעזרת כף שופכים על כל קציצה את הנוזלים ומסביב להן, מכניסים לתנור ל- 10-15 דקות.
מתאים גם לקציצות הודו, במקום 1/2 קג´ בשר הודו טחון, מכינים מ-1/2 קג´ בשר דג טחון