מצרכים
1 עוף במשקל 1.5 -2 ק"ג מחולק ל 8חלקים (אני משתמשת רק בכרעיים)
1/2 -1/3 כוס דבש (אפשר גם סוכר חום לדעתי)
1/3 כוס רוטב סויה
2 כפות שמן
1 בצל סגול גדול חתוך גס
2 ראשי שום שלמים חצויים או 20 שיני שום שלמות לא קלופות (לדעתי כדאי לחרוץ את שיני השום אם לא מכיניסים ראש שלם חצוי)
3 גבעולי רוזמרין או תימין (אני השתמשתי ביבש - מה לעשות זה מה שהיה בבית)
1/2 פלפל צ´ילי קצוץ (לא חובה) גם כאן השתמשתי ביבש
מלח ופלפל שחור גרוס
הוראות הכנה
1 מחממים תנור ל-180 מעלות.
2 מערבבים דבש עם רוטב סויה ושמן, טועמים ומשחקים במינון לפי הטעם.
3 מסדרים בקדרה את נתחי העוף עם הבטטות, בצל, שום, רוזמרין, וצ´ילי. מפלפלים ויוצקים את תערובת הסויה והדבש. מערבבים היטב, הכי טוב בידיים, לעיטוף כל חומרי הגלם.
4 מכסים ואופים כשעה ורבע.
5 מסירים את המכסה ואופים עוד 10 דקות להשחמה קלה.
הערות
המתכון באדיבות ששת בישול